ASUAN pomáha

Vďaka blížiacemu sa Dňu narcisov opäť o niečo intenzívnejšie myslíme na ľudí, ktorým osud nedoprial dostatočnú dávku zdravia a sú nútení denno-denne bojovať so svojim onkologickým ochorením. Spoločnosť ASUAN pomáha a prispieva finančnými darmi pravidelne už niekoľko rokov neziskovej organizácii Svetielko pomoci.


Svetielko pomoci poskytuje komplexnú, bezplatnú a celoročnú pomoc v rámci Košického a Prešovského kraja rodinám s onkologicky chorými deťmi v liečbe, po liečbe, s deťmi v terminálnom štádiu onkologického ochorenia a rodinám, ktoré stratili dieťa v dôsledku rakoviny.

Počas liečby detičiek na Oddelení detskej onkológie a hematológie DFN v Košiciach a ich rodinám ponúka široké spektrum pomoci:

  • Individuálnu prepravu detských onkologických pacientov 24 hodín denne, 7 dní v týždni,
  • ubytovanie v náhradnom domove pre rodičov a deti Ligy proti rakovine SR v Košiciach,
  • pomoc a podporu psychológa a sociálneho pracovníka,
  • naozaj dôležitú materiálnu a morálnu pomoc,
  • vybavenie ZŤP preukazu a mnohé iné.

Detským pacientom, ktorí liečbu absolvovali, poskytujú okrem podpory psychológa a sociálneho pracovníka zábavné víkendové stretnutia s rodinami, ktoré sa ocitli v rovnakej situácii. K nezabudnuteľným zážitkom patria tiež rôzne kultúrne a športové podujatia.

Pomoc vo forme zdravotnej starostlivosti v domácom prostredí za pomoci detského mobilného hospicu poskytujú detičkám, ktoré sú žiaľ v terminálnom štádiu ochorenia. V tomto hospici zapožičiavajú bezplatne prístroje, zabezpečujú materiálne vybavenie a lieky.

To všetko si vyžaduje veľké úsilie všetkých zúčastnených a nemalé finančné prostriedky, preto sme radi, že máme možnosť pomáhať aspoň týmto spôsobom. Spoločnosť ASUAN a.s. v Deň narcisov darovala Svetielku pomoci finančný dar vo výške 500,-EUR a kolektív zamestnancov prispel sumou 160,-EUR. Nezabudnite, že možnosť vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom má každý z nás.

 


ASUAN a.s. prispeje z každého vášho nákupu, ktorý uskutočníte v Apríli 2019, neziskovej organizácii Svetielko pomoci, na pomoc pre onkologicky choré deti a ich rodiny.


ĎAKUJEME.